Dochter blij, papa blij. Dochter piept, papa niet blij!

“Wij hebben een dochter van 16 maanden. Wat betreft haar en de communicatie met mijn man heb ik een vraag. Mijn man vindt alles leuk en aardig als onze dochter vrolijk is. Begint ze ook maar iets te piepen of te huilen is het mis. Dan is hij chagrijnig en niet meer te genieten en begint op haar te mopperen. Dit doet me veel pijn want ik zie het als afwijzing naar onze dochter. Enig idee wat ik hiermee aan moet?”

Antwoord van gezins- en opvoedcoach Anneliese Jansen:

Ja lastig natuurlijk. Elk kind wordt eens moe en moppert. En de ene ouder kan daar beter tegen dan de andere. Praat er met elkaar over, misschien weet je man niet zo goed wat je dochter nodig heeft of hoe hij moet reageren. Als jij er beter tegen kunt dan kun je er samen afspraken over maken. En straks als je dochter wat beter kan praten wordt het contact waarschijnlijk ook wat gezelliger. Denk eraan, je dochter wordt niet afgewezen om wie ze is, het is het gedrag wat je man irriteert. Succes!

Anneliese Jansen (1968)
www.anneliese-opvoedcoaching.nl

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*