De ontwikkeling van Wess

Wat zijn de afgelopen weken snel voorbij gevlogen! Het is schrikbarend hoe snel zo’n ontwikkeling van je kleintje voorbij gaat. We mogen van geluk spreken dat we weinig merken van de sprongetjes van Wess. Het is een hele makkelijke baby die alles goed vindt en vrijwel nooit huilt dan alleen voor zijn fles of aangeeft dat hij moe wordt. Wat heerlijk en wat mogen we ons van geluk spreken als ik de ervaringen van andere mama’s hoor.

De afgelopen weken heeft fysiotherapie centraal gestaan. Dit vanwege Wess zijn voorkeurshouding. Aangezien zijn hoofdje aan 1 kant al aardig is afgevlakt was het zeker nodig om even een bezoekje te brengen bij de fysio (ze komen gelukkig aan huis).

Sinds Wess inmiddels al 3 keer bij de fysio is geweest merk je al steeds meer verbetering in zijn houding. Zijn hoofdje gaat steeds vaker de juiste richting in dus dat betekend dat de fysio helpt! En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Je krijgt dan ook allerlei oefeningen mee om zijn voorkeur te verminderen. En wat blijkt… Sinds dit weekend kan Wess met 13 Weken al draaien tot bijna op zijn buik!! Jeetje wat waren we geschrokken toen we hem voor het eerst zo aantroffen in de box! Als eerste denk je OMDRAAIEN en achteraf denk je: ‘OH IK HEB ER GEEN FOTO VAN GEMAAKT!!’ 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wat een drama weer. Natuurlijk doet hij het nu non-stop maar ja dit was toch de eerste keer. Aan de ene kant super leuk dat Wess steeds meer kan maar aan de andere kant het echte baby zijn  gaat er zo steeds sneller van af! En dat is toch wel jammer.. Vindt mama dan..! 

Ook is hij begonnen met duimen. Ik merkte al heel vroeg dat hij wat met zijn duim wilde doen. Ik probeer hem te helpen deze in zijn mond te doen en we hebben dus nu een duimelotje! Hoe lief dacht ik eerst.. maar ja een speen kan je afpakken en een vinger niet.. Dus of dat ik dit nou zo handig vind ben ik nog niet helemaal over uit.

Over 3 weekjes is het tijd voor fruithapjes en groentehapjes! Hoe leuk is dat?! Natuurlijk ga ik dit allemaal zelf koken. Er wordt verteld dat potjes net zo goed zijn maar ik waag me eigen er niet aan. Mama heeft er tijd voor dus we gaan er iets culinairs van maken! Benieuwd wat Wess wel en niet lust… Als hij hetzelfde is als mama dan zal dat niet veel zijn.. Maar ik ben opgegroeid met eten wat de pot schaft dus dat moeten we dan bij Wess ook maar doen. Proberen doen we het in ieder geval wel.

Ook was het de afgelopen weken best zwaar voor papa en mama. Je wordt allebei moe van het werken en het opvoeden van je kindje en je merkt dan dat je steeds minder kan hebben van elkaar. Onze oplossing hiervoor? Een weekendje weg! Vorige weekend zijn wij daarom ook lekker er even tussenuit geweest en hebben echt genoten!! En het was natuurlijk de eerste minivakantie van Wess! Super spannend voor het eerst met je kleintje op vakantie maar aan de andere kant had mama zoveel meegenomen dat het wel goed moest komen. Van alles wel een stuk of tig zodat we sowieso niets te kort kwamen. Even lekker uitrusten, tijd voor elkaar, geen klok en je kent het gezegde… Who plays together stays together! 😉 Benieuwd hoe we ons weekendje weg hebben ervaren met een baby? Kijk dan even op mijn website www.lifebynikkie.nl en lees het hele verhaal!

Veel liefs 

Nikkie

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*