De eerste verjaardag van je baby

De eerste levensjaren van je baby zitten boordevol mijlpalen. Precies een jaar geleden kwam er zo’n kleine baby uit je buik en hield je je baby voor het eerst in je armen. In dit artikel lees je over de eerste verjaardag van je baby.

De eerste verjaardag van je baby is ook zeker iets om bij stil te staan.

Zo’n eerste verjaardag is vaak vooral voor jou als ouder en voor je omgeving een gebeurtenis om eens flink aandacht aan te besteden. Je kindje zelf heeft nog geen besef van verjaardagen. Het is logisch dat je deze dag niet zomaar voorbij wilt laten gaan, maar het is wel verstandig om te kijken naar wat leuk is voor je kind.

Bezoek

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Je kleine zal het heel gezellig vinden als er wat mensen op bezoek komen. Voor de meeste kinderen geldt dat ze wel houden van de gezelligheid en de aandacht van een gezelschap. Aan de andere kant kun je beter niet te veel mensen uitnodigen. Dit is te druk en overrompelend voor je kind. Beperk het bijvoorbeeld tot een paar familieleden of een paar van jullie beste vrienden. Let er ook op dat je het bezoek laat komen op een moment op de dag waarvan je weet dat jouw kind dan meestal in een goed humeur is, bijvoorbeeld twee uurtjes in de ochtend.

Aankleding

Het is een feestelijke dag en dan wil je natuurlijk ook je huis in een feestsfeer onderdompelen. Kinderen zijn dol op bewegende dingen en felle kleuren: slingers en ballonnen zijn dus zeer geschikt voor deze dag! Ook hier geldt dat je het beter beperkt kunt houden, omdat je kind er anders juist onrustig van wordt. Het is natuurlijk ook geweldig voor zo’n kleintje als hij zelf zijn stukje taart mag eten. Kies voor taart die makkelijk te eten is, zoals een kwarktaart of taart met cakevulling. Je kunt ook kiezen voor een kindertaart en een aparte taart voor volwassenen.

Cadeautjes

Je wilt je jarige baby natuurlijk heel graag leuke cadeautjes geven op zijn eerste verjaardag. Kinderen weten echter nog niet goed wat het begrip cadeau inhoudt. Zij vinden de verpakking vaak net zo mooi of nog mooier dan de inhoud. Je kunt het beste kiezen voor een beperkt aantal cadeautjes van jullie zelf en het bezoek. Wat je ook kunt doen, is het hem wel laten uitpakken, maar het vervolgens weer wegleggen. Dit natuurlijk tenzij je kind juist dat ene speeltje uitkiest om de rest van het feest mee te spelen. De cadeaus die je apart legt, kun je in de periode daarna verspreid aan hem geven. Zo beleeft hij er meer plezier van. Voor de gever is het ook leuk om te horen hoe enthousiast je baby is over zijn gegeven speeltje, terwijl hij er op de verjaardag zelf misschien nauwelijks aandacht voor zou hebben gehad.

Emotioneel

Behalve dat zo’n eerste verjaardag een mijlpaal is in het leven van je baby, is het een extra bijzondere dag voor jou als moeder. Helemaal niet raar als je op enig moment op die dag even emotioneel wordt! Je denkt tenslotte toch weer even terug aan de periode precies een jaar geleden: het einde van je zwangerschap en het begin van je moederschap over dit kindje. Geniet van dit moment en kijk bijvoorbeeld nog eens naar de allereerste babyfoto’s. De tijd vliegt immers voorbij, je viert alweer de eerste verjaardag van je baby!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*