Dagje naar het bos met je baby of peuter

Pak een grote picknickmand in, neem voor je baby of peuter wat speelgoed mee om in het bos mee te spelen en trek er met z’n allen een dag op uit. Ook je baby geniet hiervan.

Ga met je baby of peuter eens lekker een dagje naar het bos!

Je kunt er voor kiezen om je baby in een draagsysteem op je buik te vervoeren of je kunt een kinderwagen meenemen, mits deze natuurlijk geschikt is voor boswandelingen. Als je een draagsysteem zoals een babybag, een buikdrager of bij wat oudere baby’s een rugdrager gebruikt ben je veel flexibeler. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Trappen zijn geen obstakel en hellingen met treden erin ook niet. Het voordeel van een kinderwagen is dat je deze ook als ‘wiegje‘ kunt gebruiken als je baby even wil slapen. Houd dus bij je keuze rekening met het bos waar je naar toe gaat en met de slaapbehoefte van je kindje. Natuurlijk kun je je kleintje ook laten slapen op een zacht picknickkleed.

Dit neem je mee als jullie een dagje naar het bos gaan:

  • Eten en drinken
  • Dekentje (om over je baby heen te leggen wanneer hij het koud heeft)
  • Verschoningsspullen
  • Billendoekjes (ook om de handjes mee schoon te maken)
  • Picknickkleed

Let op:

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Controleer je baby of peuter altijd op teken als je in het bos geweest bent.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*