Buikkrampjes

“Ik heb een vraagje over mijn zoontje. Hij heeft heel erg veel buikkrampen ik probeer alles om hem rustig te krijgen: fietsen, over z’n buikje masseren met de klok mee, wiegen, lopen, wandelen met de wandelwagen, maar hij blijft huilen. Hij heeft echt een paniek huil. Hij drinkt heel gulzig. Ik geef borstvoeding als er een kramp aankomt en dan beweegt hij heel erg, maar houdt mijn tepel vast tot hij los schiet. Dat doet ook echt pijn. Ik ben dan ook te laat om hem zelf los te maken. Hij is ook vrijdag 6 weken oud en heeft veel temperament. Vanochtend heeft hij gillend huilen uitgevonden omdat hij zo’n honger had. Hij geeft me niet de tijd om hem rustig aan te leggen, want als hij wakker wordt lijkt het net alsof er een bom is ontploft. Mijn schoonmoeder zegt dat ik naar een osteopaat moet met hem. En andere zeggen gaat wel over. 6 weken is de huilpiek. Nu is de vraag wat kan ik doen. Venkel thee, infacol of bepaalt voedsel laten werkt ook niet.”
– Monica

Antwoord van gezins- en opvoedcoach Anneliese Jansen:

“Klinkt als erg vermoeiend voor jou! Jouw zoontje gaat inderdaad door een fase heen. Het babybuikje moet nog wennen aan deze wereld met zijn nieuwe soort voedsel, dat geeft krampjes. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je borstvoeding voedzaam genoeg is (overleg consultatiebureau) Als dat zo is dan is het even doorbijten door deze fase heen. Weet dat huilen voor een baby de enige manier van communiceren is! Zorg ervoor dat jezelf genoeg rust krijgt, kijk eens of iemand anders soms een uurtje voor Jayden kan zorgen, slaap goed en zorg goed voor jezelf. En vooral, luister goed naar wat je van binnen voelt! Succes!”

Anneliese Jansen (1968)
www.anneliese-opvoedcoaching.nl

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*