Borstvoeding tijdens de vakantie

Geef jij borstvoeding? Dan is dat ideaal tijdens de vakantie! Je hebt borstvoeding namelijk altijd bij de hand en op de juiste temperatuur.

Hoe warm het op je vakantie ook is!

Gaan jullie binnenkort op vakantie en wil je ook de borstvoeding af gaan bouwen, wacht hier dan liever mee tot na de vakantie. De overstap van borst- naar flesvoeding is best even wennen voor een baby. Je baby is door de vakantie al uit zijn ritme en vertrouwde omgeving, als je dan tegelijkertijd met de borstvoeding stopt, kunnen dat teveel veranderingen in één keer zijn.

Voordelen

Borstvoeding geven tijdens de vakantie heeft een aantal voordelen:

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu
  • Je hebt de voeding altijd bij je. Handig als jullie onderweg zijn, maar ook als jullie tijdens de vakantie een dagje op pad gaan.
  • Het is hygiënisch. Je hoeft geen flesjes en spenen te steriliseren.
  • Als je baby onrustig is na een drukke vakantiedag en moet wennen aan de nieuwe omgeving, dan kun je hem aan de borst troosten.

Teruglopen van de voeding

Borstvoeding kan iets teruglopen tijdens de vakantie. Dit kan komen door vermoeidheid en doordat je in een andere omgeving bent. Het kan zijn dat je lichaam zich hieraan moet aanpassen. Als je het gevoel hebt dat je borstvoeding terugloopt of als het erg warm is, is het toch niet nodig om je baby naast de borstvoedingen water te geven. Borstvoedingsbaby’s die naast moedermelk ook water krijgen, zullen minder moedermelk drinken. Hierdoor krijgen ze minder calorieën en voedingsstoffen binnen dan dat ze nodig hebben. Natuurlijk moet je er wel voor waken dat je baby niet uitdroogt, maar als je hem voldoende aanlegt, krijgt hij toch voldoende voeding en dus vocht binnen. Bovendien blijft jouw melkproductie op peil door het vele aanleggen.

Borstvoedings-vakantie-tips

Leg je baby tijdens de vakantie en op warme zomerdagen wat vaker aan en voed op verzoek. Wil je baby iedere twee uur drinken, dan is dat prima. Je baby heeft het blijkbaar nodig. Doordat je baby vaker wil drinken, vergt het wel wat van jou. Met de volgende tips blijf jij je fit voelen:

  • Drink minimaal 2 liter.
  • Neem voldoende rust.
  • Eet extra groenten en fruit: heel gezond en bovendien zit hier veel vocht in.
  • Zoek de schaduw op. Door teveel zon kan je je suf en sloom gaan voelen.
    Met deze tips wordt borstvoeding geven tijdens je vakantie een fluitje van een cent!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*