Borstvoeding en werken

Als je baby drie maanden is en je gaat weer aan het werk, dan geef je gemiddeld zo’n zes a zeven voedingen per etmaal (meer of minder kan ook). Op dagen dat je thuis bent en voor en na het werk, kun je je baby gewoon de borst geven. Op werkdagen kolf je op tijden dat je anders je baby borstvoeding zou geven. Weer gaan werken is geen reden om te stoppen met het geven van borstvoeding.

Je hebt de eerste negen levensmaanden van je kind het recht om onder werktijd te voeden of te kolven.

Je mag een kwart van je werktijd hier aan besteden. Als je acht uur per dag werkt, dan betekent dat dus dat je twee uur per dag mag kolven of naar je baby toe mag om te voeden. Daarnaast heb je nog recht op je normale pauzes. Een werkgever moet voor een geschikte kolfruimte zorgen met een koelkast waarin je de gekolfde moedermelk kunt bewaren. Een toilet of bezemkast zijn niet geschikt en heel onhygiënisch!

Ben je van plan om borstvoeding te blijven geven als je weer aan het werk gaat? Laat het je werkgever dan op tijd weten, dan kan hij zorgen dat er een geschikte ruimte komt als die er nog niet is. Weer gaan werken, is geen reden om te stoppen met het geven van borstvoeding.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*