Bevallingstips

Ongetwijfeld heb je al honderd bevallingsverhalen gehoord sinds je zwanger bent. Misschien ben je er wat onzeker van geworden. Daar is echt geen reden toe.

Deze bevallingstips slepen je door de bevalling heen!

Als je goed voorbereid bent en weet hoe je de weeën op kunt vangen, valt je bevalling misschien zelfs mee.

Do it hot!

Zorg dat je lijf het de hele tijd lekker warm heeft. Trek dikke slobsokken aan, sla een deken om je heen en kruip weg in je lekkere warme trui. Zorg dat je het niet één moment koud krijgt tijdens de ontsluiting. Als je het lekker warm hebt ontspan je namelijk beter. En een ontspannen lijf bevalt beter, sneller en met minder pijn.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Drink genoeg

Je hebt veel vocht voor je krachtinspanningen nodig. Bouillon is ook een goed idee. Dit is niet alleen vocht, maar sterkt ook nog eens aan.

Wees optimistisch!

Je kunt het! Laat je niet verleiden tot een andere vorm van denken. Je geest hoort wat je zegt en denkt en stelt zich daar op in.

Bedenk je dat iedere wee ook weer eindigt!

Zoals verloskundige Beatrijs Smulders zegt: stel je een berg voor waar je overheen moet fietsen. Het kost kracht en moeite om er bovenop te komen. Maar als je op de top bent, gaat de afdaling makkelijk. En bedenk je: iedere wee die je gehad hebt, komt niet meer terug. Iedere wee brengt je een stukje dichter bij je baby.

Doe wat jij fijn vindt

Vergeet even alle regels die je geleerd hebt. Als je het zwaar hebt, ben jij even de baas. Zing als je wilt zingen. Schreeuw als je wilt schreeuwen. Wat anderen van je denken, zal je nu even worst zijn.

Jij bent de baas over de bevalling

Zeg wat je irriteert, vertel de verloskundige of gynaecoloog wat je wel en niet wilt. Zij kunnen je dan ook helpen. Iedereen die een bevalling begeleidt weet dat jij beter bevalt als de dingen gaan zoals jij dat wilt en als jij je prettig voelt. Natuurlijk binnen de kaders van wat medisch verantwoord is.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*