Beperk ongezonde vetten bij je baby

Dat is dus een belangrijke reden waarom kinderen naar verhouding meer vethoudende voeding nodig hebben dan volwassenen. Het is wel belangrijk dat je baby gezonde vetten binnenkrijgt. Beperk ongezonde vetten bij je baby.

Je baby heeft vet nodig voor de ontwikkeling van zijn hersenen en organen.

Moedermelk bevat van nature gezonde vetten van het type omega-3 en omega-6. Zodra je je baby vaste voeding gaat geven moet je er op letten dat zijn eten hiermee is verrijkt. Nog iets later kun je zelf de maaltijd samenstellen en ingrediënten die deze gezonde vetten bevatten zijn onder andere zalm, eigeel en avocado. Ze dragen bij aan een evenwichtige ontwikkeling van zijn organen en zenuwgestel. Vermijd ‘magere’ of ‘light’ producten. Vet is namelijk een smaakstof, en als dit uit het product is verwijderd zal een andere (kunstmatige) smaakstof zijn toegevoegd. Kijk bij een product op het etiket naar aanwijzingen als ‘bevat geen vet’ of ‘bevat geen transvetten’. Beperk ongezonde vetten bij je baby.

 

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*