Waarom kiest een vrouw voor de begeleiding van een doula?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de begeleiding van een doula. Angst voor de bevalling of een traumatische eerdere bevalling kunnen een reden zijn. Ook alleenstaande zwangeren kunnen kiezen voor de emotionele ondersteuning van een doula

We leven in een maakbare samenleving. We plannen onze zwangerschappen en willen ook graag grip hebben op de geboorte van ons kind. Soms spreek ik aanstaande moeders die bijvoorbeeld per se geen keizersnede willen. Ik leg dan uit dat ik dat niet kan garanderen. Soms is een keizersnede de enige manier waarop een baby geboren kan worden.

Door veel te praten over de bevalling en alle scenario’s door te spreken, merk ik dat de zwangere vrouw en haar partner steviger in hun schoenen staan en minder tegen de bevalling op zien.

Alles over de conceptie, zwangerschap en bevalling

Bekijk nu

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de begeleiding van een doula:

  • Extreme angst voor de bevalling
  • Een trauma van een eerdere bevalling
  • Als je alleenstaand bent
  • Als je het niet prettig vindt om tijdens de bevalling alleen (of alleen met je partner) te zijn
  • Vrouwen die helemaal in hun hoofd hebben hoe hun bevalling moet gaan. Geen enkele geboorte laat zich plannen. Het principe van bevallen is ‘loslaten’. Een doula kan daarbij helpen.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*