Minder eten tijdens een sprong

Hoe kun je er voor zorgen dat een kind genoeg eet als hij in een sprongetje zit en daardoor minder eetlust heeft?

Dat hoef jij niet te doen, dat doet je kind zelf. Als ouder zie je natuurlijk niets zo graag als een kind dat goed en gezond eet. En als dat een dag niet gebeurt, raak je in paniek. Heel normaal, want je kind is natuurlijk het belangrijkste in je leven. Maar luister: dit zijn echt typische jonge-ouder-zorgen waar je over een paar jaar om lacht. Je kind eet slechter als hij een sprongetje in zijn mentale ontwikkeling maakt.

Gelukkig duurt zo’n sprong nooit echt lang en heeft een kind genoeg reserves om zijn lichaam gezond te houden. Pas als je merkt dat je kind uitdroogt of ziek is, moet je langs de huisarts gaan. Dan heeft het slechte eetgedrag niets te maken met een sprong, maar met iets anders waarvoor je echt een arts om advies moet vragen. Ook als je twijfelt kun je natuurlijk langs de huisarts gaan.

Je kunt wel proberen je kleintje wat vaker iets gezonds kleins aan te bieden, ook op momenten dat het geen etenstijd is.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*