Babymassage

De meeste baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Ze worden er rustig en rozig van. Een goed moment voor een babymassage is vlak voor het slapengaan.

Tips hoe je je baby een heerlijke babymassage kunt geven

Gebruik een speciale baby-massage-olie. Zorg dat het kamertje goed op temperatuur is en dat je handen lekker warm zijn. Het meest ontspannend zijn de strelende bewegingen van boven naar beneden. Heel rustig. Het is belangrijk dat je ruim de tijd neemt voor een babymassage. Begin met het hoofdje, het lijfje, de armen met de handjes en vervolgens de benen en de voetjes van je baby.

Helemaal aan het eind kun je je baby op zijn buikje leggen en zijn ruggetje masseren. Bij het hoofdje kun je het beste heel voorzichtig je vingertoppen gebruiken, voor het lijfje, de armen en de beetjes kun je zachtjes met een vlakke hand masseren. Blijf contact houden met je handen. Aan het eind kun je je baby in een badcape rollen, zodat hij lekker warm blijft.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Cursus

Je kunt ook een cursus babymassage volgen, leuk voor je baby, maar ook voor jou!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*