Kan een baby zich vervelen?

Ook jonge baby’s kunnen zich vervelen. Vooral temperamentvolle baby’s laten goed weten dat ze uitgeslapen zijn en actie willen.

Probeer uit wat je baby fijn vindt.

Je kunt bijvoorbeeld samen door het huis heen wandelen en samen dingen bekijken. Voor jou is dit geen avontuur, maar voor je baby wel! Je huis is voor hem een grote ontdekking. Doe de kasten eens open en kijk naar de stapel met opgevouwen, kleurige zomertruitjes. Voor ons is dat een stapel kleding, voor je baby is dat een prachtig schouwspel van verschillende patronen en kleuren. Beweeg je baby zachtjes op en neer wanneer hij ergens naar kijkt. Het klinkt gek, maar dan kan je baby nog meer genieten.

Vooral voor baby’s die veel actie willen is een wipstoel ideaal. Je kunt je baby dan makkelijk naast je neerzetten terwijl jij, voor jou misschien, saaie dingen doet waar je kindje naar kan kijken. De was doen, poetsen, aankleden, douchen, voor je baby is het allemaal interessant. Blijf tegen je baby praten, leg uit wat je doet en je zult zien dat hij zich niet meer verveelt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*