Vanaf wanneer kan je je baby op de tablet laten spelen?

‘Mijn dochter wil graag spelen met de tablet, maar ze is nog maar net een jaar. Het liefst speelt ze er de hele dag mee. Daar maak ik me zorgen over. Is dat wel goed?’

De hele dag maar één ding doen is nooit goed, ook niet als je volwassen bent. De vraag is dan natuurlijk hoe lang je wel samen met je baby met de tablet kan spelen. Onderzoekers zijn het daar nog niet over eens. Sommigen beweren dat je baby er veel van leert, anderen zijn fel tegen enig gebruik van computers en/of iPads met baby’s. Feiten kan ik je dus niet geven, wel mijn mening.

Ik denk dat oudere baby’s best lol kunnen beleven aan een simpele, leuke app. Dreumesen al helemaal. Houd de tijd met de tablet echter wel tot iets speciaals dat je af en toe samen doet. Zorg dat het spel dat je doet wel leerzaam is en inspeelt op de ontwikkelingsfase van je baby.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wil je meer weten over het onderwerp ‘baby en mediawijs’, kijk eens bij www.digidreumes.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*