Je baby oppakken en dragen

Pasgeboren baby’s hebben nog geen getrainde nekspieren en kunnen hun hoofdje nog niet zelf rechtop houden. Zorg er dus voor dat je, als je je baby oppakt, zijn hoofdje altijd goed ondersteunt. In dit artikel lees je hoe je je baby kunt oppakken en dragen.

Ligt je baby op zijn rug in bed of in de box, schuif dan een hand onder zijn hoofdje en de andere hand onder zijn billen. Zo til je hem op. Wil je hem neerleggen, ondersteun dan met je hele arm zijn hoofdje, nek en rug en met de andere hand de billen. Leg je baby eerst neer op zijn billen, leg dan pas voorzichtig zijn hoofdje neer.

Dragen

Je kunt je baby op verschillende manieren dragen. Je kunt zijn hoofdje tegen je schouder leggen en hem onder zijn billen vasthouden en met je andere hand zijn hoofdje ondersteunen. Je kunt hem ook in de ronding van je arm leggen. Hij leunt dan met zijn hoofdje op je bovenarm en met de billen op je onderarm. Met je andere hand houd je zijn buikje vast. Kleine baby’s vinden het lekker om dicht tegen je lijf aan gedragen te worden.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Je kunt daarvoor een draagdoek gebruiken die je om je schouders en middel bindt. Je baby ligt in een natuurlijke houding (namelijk zoals hij ook in je baarmoeder lag) op zijn zij met zijn buik tegen jouw buik aan. Handig, want als je je baby in een draagdoek draagt, heb je zelf je handen vrij!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*