Je baby op social media

Enkele weken na de bevalling bezochten we een verjaardag en zat ik trots met onze pasgeboren baby op schoot.  Ook kinderen vinden baby’s reuze interessant, waardoor er een heuse rij ontstond om baby Mats te knuffelen. Aangezien ik praktisch elk moment vastleg, kwam ook hier weer de camera tevoorschijn om wat mooie momentjes te schieten en ze linea recta op Instagram te gooien.  Vervolgens kwam er iemand naar me toe: ‘goh, dat doen wij niet met ons kind hoor. Je weet tegenwoordig niet meer wat ze met die foto’s doen’.

Deze opmerking deed me toch wel even nadenken. Ik had voorheen weleens gehoord van het standpunt – ik wil mijn kind niet op het internet- , maar ik had er nooit bij stilgestaan. Ik bedacht me wie deze foto’s dan voor wat zou moeten gebruiken. Zal Mats straks met zijn gezichtje op een rijdende bus in Japan te zien zijn? Neuh. Denk het niet. Zullen toekomstige werkgevers zijn babyfoto’s opzoeken? Prima! Zal hij later balen van al die baby-peuter-kleuter foto’s? Ik vermoed dat zijn social media account dan vol staat met iets minder schattige foto’s (lees: drank, feestjes, vrouwen?).

Natuurlijk heb ik respect voor ieders keuze en begrijp ik bepaalde standpunten van mama’s die hier niet voor kiezen. Toch is social media in de laatste jaren – en toekomst- onmisbaar geworden en zal het gebruik ervan enkel toenemen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat ook Mats onderdeel is van onze social media accounts. Zelf vind ik het bijvoorbeeld prachtig om andermans baby te zien groeien en ontwikkelen. Ook al zie je sommige vrienden niet zo vaak, toch krijg je een groot deel mee van de ontwikkeling van die kleine spruitjes. En andersom ook. Ik krijg regelmatig te horen hoe leuk vriendinnen het vinden om de ontwikkeling van Mats te volgen, omdat een wekelijks bezoekje er simpelweg niet in zit.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Uiteraard deel ik geen naaktfoto’s en huilmomenten van onze Mats , want ik vermoed dat hij mij dit later niet in dank afneemt.  Op mijn Instagram zijn enkel charmante, schattige foto’s van een lief baby gezichtje te zien. Net als op de profielen van duizenden andere mama’s. Want zo lijkt het bijna alsof het 1e jaar 1 grote, roze wolk is 😉

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*