Baby meer last van een boertje

Westerse baby’s hebben vaak last van boertjes. Dat komt omdat wij onze baby’s tijdens het voeden meer horizontaal houden.

Dat wordt ons zo geleerd. Maar als je baby’s meer rechtop houdt als ze drinken kan de melk en de lucht in de maag van het kleintje zich splitsen en kan de lucht in kleine, spontane boertjes ontsnappen. Het is dan ook interessant dat baby’s die veel rechtop gehouden worden tijdens het voeden, zelden last hebben van boertjes.

Dwarszittende boeren voorkomen

  • Laat je baby niet langer dan nodig om zijn eten huilen. Een lange huilpartij zorgt namelijk voor extra lucht in het maagje.
  • Zorg dat het kleintje de melk niet te langzaam of te gulzig drinkt. Je baby drinkt bijvoorbeeld langzamer als hij nog geen zin heeft in eten en hij drinkt sneller als hij te lang heeft moeten wachten.
  • Leg de baby na de voeding op zijn rechterzij te slapen. Hierdoor heeft hij minder last van overtollige lucht in zijn maagje. Dat komt omdat boertjes zo makkelijker kunnen ontsnappen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*