Baby hoest en moet kokhalzen tijdens het eten

Als mijn baby (7 maanden) fruit of groenten eet, maakt hij rare kokhalsgeluiden en hoest en pruttelt hij. Hoe kan dit en wat kan ik er aan doen?

Het hoesten en kokhalzen tijdens het eten kan komen doordat bij baby’s de ‘wurgreflex’ nog voor op de tong zit.

Als er iets hards in zijn mond komt, dan slikt hij dat niet door, maar spuugt je baby het uit of werkt het naar buiten. Het is dus eigenlijk een bescherming van Moeder Natuur. Door de hapjes te oefenen, gaat de wurgreflex steeds verder naar achteren op de tong. Deze reflex wordt ook positief beïnvloed door bijvoorbeeld speelgoed in de mond te stoppen.

Als je de lepel te ver in de mond van je baby doet, dan kan je baby de voeding uitspugen. Leg de lepel op de lippen van je baby. Zo kan hij zelf aangeven wanneer hij zijn mond open doet en hoe ver hij zijn mond opent. Tevens heeft hij de mogelijkheid aan te geven hoe ver hij de lepel in zijn mond wil hebben door met zijn hoofdje naar voren te komen. Je baby is hier voor motorisch vaardig genoeg!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*