Alleen leren zijn..

Omdat de eerste weken vooral heeft bestaan uit heel veel knuffelen is je kindje gewend vaak bij je te zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet erg!! Wel vind ik het heel belangrijk dat Wess ook leert om ‘alleen’ te kunnen zijn. Hier bedoel ik mee dat hij moet leren even alleen te spelen in de box. Hem tijd geven de omgeving te leren kennen. Of in zijn wippertje waar hij makkelijker zicht heeft op alles wat er in huis gebeurd. We merken ook dat Wess het heerlijk vind om rond te kijken. Maar ziet hij papa of mama dan volgt hij ons ook overal de kamer door.

Ik hoor namelijk van een aantal mama’s dat hun kindje erg aanhankelijk is aan mama. Die is dan ook het vaakst bij hun kindje. Hoe heerlijk ik het ook vind dat mijn kindje graag bij me wil zijn wil ik hem toch leren alleen te zijn. Ik ben daar ook mee begonnen en leg hem vaker in de box en laat hem daar dan ook echt ‘even’ liggen. (even betekend ook geen uur maar een kwartiertje) Af en toe kom ik even boven de box hangen hem te laten weten dat ik nog steeds in de buurt ben en dat gaat super goed. Hij kijkt graag naar zijn knuffels in de box, muziekmobiel of ligt gewoon lekker rustig voor zich uit te kijken. Hij komt tot rust in de box en valt er zelfs wel eens in slaap. Dit doet me goed. Wetende dat hij het niet erg vind om alleen te ‘spelen’.

Ook begint Wess zijn handjes te ontdekken. Deze stopt hij ook steeds vaker in zijn mond. Hij heeft ook al een keer zijn duim in zijn mond gekregen en denken dat het een ‘duimkindje’ word..
Zijn speentje pakt hij namelijk ook vrij weinig. Af en toe vind hij het lekker om even te tutten vooral wanneer hij wat moe begint te worden maar wanneer deze uitvalt pakt hij gelijk zijn handjes weer. Maar wat is eigenlijk beter… duimen of speentje…??
Vroeger heb ik zelf ook geduimd en heb er toch kromme duimen aan over gehouden dus denk niet dat ik dit graag wil..

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Deze weken proberen we nu elke dag Wess even op zijn buikje te laten liggen. Dit om zijn nekje te kunnen oefenen. In het begin probeert hij vaker zijn hoofdje omhoog te houden maar vind dit al snel vervelen en begint dan al gauw te huilen omdat hij er klaar mee is. Wel moet hij dit echt gaan leren dus aan de slag!! Wanneer hield jullie kindje het hoofdje netjes omhoog?

Liefs
Nikkie

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*