Je baby 5 – 8 weken: Dansen op muziek

Je baby en dansen op muziek

Er zijn wetenschappers die geloven dat de trillingen die veroorzaakt worden door klassieke muziek direct op de hersengolven inspelen. Andere wetenschappers zijn het hier niet mee eens. Maar een ding staat als een paal boven water: baby’s worden rustig van het dansen op klassieke of rustgevende muziek!

Voorbereidingen

Zet je normale telefoon en je mobiel uit of op stil, zet de televisie uit en creëer een rustige omgeving. Veel baby’s vallen in slaap bij het dansen. Verschoon je baby daarom voordat je met hem danst en zorg dat je hem ergens neer kunt leggen als hij slaapt.

Het spel

Zet de muziek aan, maar niet te hard. Houd je baby dicht tegen je aan en kijk hem aan. Zorg er altijd voor dat zijn hoofdje en lijfje goed ondersteund worden. Je kunt mee neuriën terwijl je zachtjes op de muziek beweegt. In dat bewegen zit hem de truc. Sommige baby’s willen wat meer beweging dan andere baby’s. De ene baby geniet van een volle wals, terwijl de andere het wiegen al spectaculair genoeg vindt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om de hersenontwikkeling van je baby te stimuleren?

Let op

Ontdek de muziek en het ritme dat jouw baby aanspreekt. Bekijk of hij het fijn vindt om ondertussen geaaid te worden, of dat hij juist wilt dat je hem niet aankijkt. Door dit te doen leer je sneller zijn karaktertje kennen en weet je bij de volgende sprongen beter hoe je met hem om moet gaan als hij van slag is.

Variaties

Soms heb je geen muziek bij de hand. Zingen kan natuurlijk wel overal! Schaam je niet: iedereen zal alleen maar vertederend kijken als ze jou voor je baby horen zingen. Er bestaan ook speciale baby cd’s. Deze cd’s zijn vaak een combinatie van klassieke muziek en kinderliedjes. Hoe dan ook, baby’s vinden het leuk om te dansen op muziek.

Lees Meer over Sprong 5

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*