Je baby 26 – 37 weken: De verrassingsdoos

Sommige baby’s zijn in de sprong ‘relaties’ echt gefascineerd door de plek van het een ten opzichte van het andere. Er bestaat leuk speelgoed dat hier op inspeelt, maar je kunt dit speelgoed ook zelf maken voor je baby.

Maak een verrassingsdoos voor je baby!

Eigenlijk is het niet eens maken, maar meer verzamelen. Haal een grote doos bij de supermarkt en stop hier allerlei leuke huisraad in. Denk eens aan plastic bakjes, kunststoffen lepels, blokken, en een zachte bal. Hiermee geef je je baby volop de mogelijkheid allemaal relatieavonturen te beleven.

Het spel

Laat je baby de prachtig gevulde doos zien en haal stuk voor stuk de speeltjes en voorwerpen eruit. Misschien is je baby zo enthousiast dat hij meteen mee helpt bij het uitpakken. Hier zie je de eerste ‘relatie’: iets zit ‘in’ de doos, en je haalt het ‘eruit’. Stop de dingen weer in de doos. Dit is de volgende relatie: iets wat ernaast lag gaat er nu weer in. Maar ook met de spullen die je in de doos hebt gedaan kun je spelletjes spelen. De bal past ‘in’ het plastic schaaltje. Als je de bal ‘in’ het schaaltje laat vallen is dit ook nog eens een gebeurtenis. En als de bal dan ook nog eens een mooi patroon erop heeft geef je je baby alle ingrediënten om te spelen met hetgeen hij tot nu toe heeft geleerd in de sprongen die hij al heeft gemaakt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om de hersenontwikkeling van je baby te stimuleren?

Let op

Stop geen spullen in de doos waar je baby zich aan kan bezeren. Vermijd scherpe punten, harde randjes, kleine dingetjes die in zijn keel kunnen schieten en gaatjes waar kleine vingertjes in passen.

Variaties

Je hoeft niet alleen een doos te gebruiken om ‘in’, ‘op’, ‘naast’, ‘onder’ en ‘boven’ te leren. Je kan ook een speciaal kastje inrichten voor je baby waar je spulletjes in doet. Of je maakt een speciale plank met spulletjes van je baby. Als je dit doet op de plaatsen waar jij af en toe wat huishoudelijke werkzaamheden moet doen, kan je baby lekker spelen terwijl jij de tijd hebt om te doen wat je moet doen. Zorg er dan wel voor dat er andere dingen in deze kastjes of op de plank liggen dan in de verrassingsdoos. Op die manier heeft je baby steeds wat anders om mee te spelen en zal het niet snel gaan vervelen. Houd er wel rekening mee dat een kastje spannend is, maar ook gevaarlijk kan zijn. Bescherm de kast dus met een speciaal kinderslot.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*