Je baby 12 – 19 weken: Vliegtuigje spelen

Speel vliegtuigje met je baby!

Iedereen kent dit spelletje en iedereen weet dat zij, toen zij nog baby waren, ook op die manier door de kamer zijn gevlogen. Juist dit geeft aan dat het geen ‘modespelletje’ is, maar iets dat alle baby’s van deze leeftijd leuk vinden, ongeacht het vroeger of nu of cultuurverschillen.

Het succes van dit spelletje is heel duidelijk: het is één en al vloeiende overgang!

Wist je dat je in onze app per sprong verschillende spelletjes terugvindt, die je samen met je kindje kan doen om de hersenontwikkeling van je baby te stimuleren?

Het spel

Houd je baby vast met zijn ruggetje richting de grond en ondersteun hem goed. Laat hem nu door de kamer vliegen en maak mooie soepele bewegingen van hoog naar laag, laag naar hoog en loop ondertussen de kamer door. Je maakt het nog leuker voor je baby als je er ook geluid bij maakt. Zorg ervoor dat dit geluid overeenkomt met de beweging die je maakt. Als je je baby dus van hoog naar laag laat vliegen maak je een geluid dat van hoog naar laag gaat. Zo geniet je baby dubbel!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Let op

De beste ondersteuning bied je je baby als je zijn bekken vasthoudt met een hand in het kruis, en zijn hoofd en nek ondersteunt met je tweede hand.

Variaties

Je kunt je baby ook laten genieten van het vliegtuigjesspel als je hem op de buik vasthoudt, met zijn hoofdje naar beneden. Let wel heel goed op het hoofdje van je baby. Je kunt hem geen ondersteuning geven met jouw hand op zijn gezichtje, dus moet hij in staat zijn om zijn hoofd zelf goed recht te houden. Neem hier geen risico’s mee en kijk goed naar je baby. Als je denkt dat hij dit niet goed kan, of als je merkt dat je baby moe wordt, leg je hem weer op de rug neer.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is de uitgerekende datum van jouw baby?*